STYLE CNC Machines winnaar ‘Made in de Benelux’ Innovatie Award van de Technishow 2018

Tijdens de feestavond ‘Avond van de Maakindustrie’ georganiseerd door de FPT-Vimag, Koninklijke Metaalunie en de Jaarbeurs zijn alle Innovatie Awards feestelijk uitgereikt. In totaal werden er voor de TechniShow Innovation Awards vier prijzen weggegeven: ‘Commerciële Innovatie’, ‘Nieuw op de Nederlandse markt’, ‘Made in the Benelux’ en de Publieksprijs.

‘Made in de Benelux’

De ‘Made in de Benelux’ Award ging naar de STYLE SMESH 2-step Gear (SS2-sG) ontwikkelt door de eigen R&D afdeling van STYLE, in samenwerking met Smesh BV. “Tussen al het softwaregeweld is het mooi om te zien dat er ook op mechanisch gebied nog geïnnoveerd wordt. En het is een echt Nederlands product”, aldus de jury. “Bij de ontwikkeling van SS2-sG hebben we de mogelijkheden van planetaire tandwielen onderzocht, zodat we onder vollast kunnen schakelen zonder volledig te moeten af- en optoeren. De twee Nederlandse bedrijven, STYLE en Smesh slaan de handen ineen en creëren iets unieks in de CNC wereld”, vertelt Bastiaan Clement, managing director van STYLE. “Door deze unieke en gepatenteerde STYLE SMESH 2-step Gear (SS2-sG) kunnen wij als Nederlandse maakindustrie de internationale concurrentie aan.”

De SS2-sG transmissie biedt de mogelijkheid om op de STYLE draaibanken onder vollast te schakelen. De transmissie bestaat uit een zonnewiel met vijf planeetwielen en een ringwiel, die zijn samengebracht in een compacte behuizing. De nieuwe transmissie geeft het beste uit drie bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is.

De jury was naast het rendementsvoordeel gecharmeerd van het onderhoudsgemak. De complete transmissie is snel als module te vervangen, waardoor stilstandtijd tot een minimum kan worden beperkt. Clement: “We zijn erg blij dat we deze TechniShow Innovatie Award hebben gewonnen. Vier jaar geleden zaten we met ons bedrijf nog in zwaar weer en nu loopt het bedrijf als nooit te voren. Het winnen van deze prijs is dan ook een mooie beloning voor ons bedrijf en onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Innovatie is opgenomen in bedrijfsstrategie STYLE

De jury is onder de indruk van de hoeveelheid innovaties afkomstig van Nederlandse bedrijven. “De toegevoegde klantwaarde komt veelal uit Nederland, kijk maar naar de winnaars. We hebben echt waarde verbeterende innovatieve bedrijven in Nederland. We hebben veel oplossingen gezien die zijn ontwikkeld uit een eigen probleem en dat zijn ongetwijfeld ook problemen waar andere ondernemers mee worstelen. Daarnaast zien we aan verschillende producten dat Smart Industry marktrijp en toegankelijk begint te worden voor het MKB. Een hele mooie ontwikkeling”, aldus de jury.

Binnen STYLE hangt een echte innovatiecultuur, innovatie is tot kernwaarde verheven waardoor wij internationaal kunnen concurreren met de ‘grote jongens’ in de machinebouw. Het pluspunt van STYLE is dat de gehele ontwikkeling, van machine tot en met besturing, in Nederland plaatsvindt. Er wordt gericht geïnvesteerd in onze R&D afdeling waardoor innovatieve oplossingen worden gerealiseerd. Onze eigen R&D afdeling is elke dag bezig met het toepassen van nieuwe ideeën in zowel product development als in software development. Het loslaten van de focus op alleen onze producten wordt ook de mogelijkheid aan alle medewerkers én klanten gegeven om waarde te kunnen toevoegen. Zij hebben beide inspraak in de ontwikkeling van onze unieke STYLE besturing, waardoor de best mogelijke en eenvoudige CNC-besturing ontstaat.

We zoeken dagelijks naar unieke en nieuwe innovaties in Nederland. Wij Nederlanders staan over de hele wereld bekend om innovatie. Hier moeten we trots op zijn en ook uitspreken. Het is belangrijk om de handen in een te slaan met andere Nederlandse bedrijven. Samen staan we sterk en onze slogan is daarom ook met trots MADE IN HOLLAND.