Automotive

We zien dat er in de automotive sector grote veranderingen gaande zijn. Enkele van die veranderingen zijn autonoom rijden, gedeelde voertuigen, connected worden van voertuigen (Iot) en het overschakelen op hernieuwbare brandstoffen. Twee van die hernieuwbare brandstoffen zijn waterstof en elektriciteit. Bij het gebruik van beide van die brandstoffen wordt een elektromotor gebruikt voor de aandrijving van het voertuig.

Alhoewel de gebruikte brandstoffen hernieuwbaar zijn, betekend dit niet dat deze gratis zijn en overal onbeperkt beschikbaar zijn. Het zijn zogezegd ‘schaarse’ goederen, ook een windmolen en zonnepanelen kosten namelijk geld.

Het is daarom van belang om zuinig om te springen met de brandstof die gebruikt wordt. Een groot gedeelte van de energieconsumptie van een auto ligt in het verbruik van de elektromotor.

Door een of meerdere versnellingen toe te voegen laat SmeshGear de elektromotor een groter gedeelte van de tijd in een efficiënt gebied opereren. Dat zorgt er voor dat een auto met dezelfde accu een groter rijbereik krijgt.

Transport en logistiek

Net zoals in de automotive sector zijn er in de transport- en logistieksector veranderingen gaande. De veranderende wetgeving is een van de belangrijkste drijfveren voor de overstap naar hernieuwbare brandstoffen in de transport en logistieksector.

Omdat voertuigen in deze sector zakelijk ingezet worden is het des te meer van belang om er voor te zorgen dat dit op een financieel aantrekkelijke manier gebeurt. In praktische zin betekend dit dat de kilometerprijs van een voertuig op hernieuwbare brandstoffen in ieder geval in de buurt moet komen van die van een voertuig op hernieuwbare brandstoffen.

Smesh heeft daarom in samenwerking met een aantal partners de Smesh-E-Axle ontwikkeld. Dit aandrijfsysteem is zo ontwikkeld dat met minimaal energieverbruik de gewenste prestaties behaald kunnen worden. Door te schakelen is een overbemeten motor verleden tijd. Vanaf 49 km/h tot en met 80 km/h is er geen rendementsverlies in de versnellingen en zodra het voertuig op cruisesnelheid is kan er zelfs één van de twee motoren uitgeschakeld worden. De resterende motor moet dan meer arbeid leveren waardoor deze efficiënter draait. Zie ook www.smesh-e-axle.com.

Industrie

In de industrie zijn veel toepassingen voor Smesh mogelijk.
Smesh ontwikkelt met klanten in de industrie een gewenste automatische transmissie voor hun specifieke motor en toepassing. Smesh kan toegepast worden op elke motor.

Op dit moment is Smesh heel interessant en toepasbaar voor de elektromotor. Smesh werkt samen met MultiToolTrac aan een aandrijving voor een elektrische landbouwtrekker. Tot op heden ging daar veel vermogen en energie verloren bij accelereren en het draaien op inefficiëntere toerentallen. Daar komt met de SmeshGear een einde aan.

In de industrie wordt de elektromotor veelvuldig gebruikt in aandrijflijnen en machines zoals in de draaibank. Daarin kunnen veel kosten bespaard worden met Smesh. De verbeterde energie efficiëntie kan worden vertaald naar lichtere motoren met lichtere en goedkopere infrastructuur met gelijkblijvende prestaties. In de industriële sector is verhoging van machinerendement + toepassingverbreding zeker relevant.